top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPOLYPRINT.CZ

Jak na digitální potisk tmavého textilu

Aktualizováno: 7. 7. 2019

Existuje celá řada možností jak tisknout na textil. Každé řešení má svá pro a proti. Pojďme si vysvětlit výhody a nevýhody digitálního tonerového tisku.


Tričko s potiskem bílým tonerem
Potisk trička na tiskárně PixPrinter WHITE Multi


Hlavní devizou tiskárny PixPrinter WHITE Multi, která disponuje bílým tonerem, je možnost tisku na bílý, barevný a tmavý textil již od 1ks. Bez rozdílu, zda Vaše grafika obsahuje 1 barvu, 2 barvy nebo se jedná o fotografii, jednoduše vytisknete motiv na speciální transferový papír (v našem sortimentu se jedná o vyzkoušené kvalitní Laser Image transferové papíry) a následně v transferovém tepelném lisu přenesete na textil.


Výtisky z tiskárny PixPrinter White Multi s bílým tonerem vykazují velmi dobrou prací odolnost - testováno bylo 30 vyprání s minimálními změnami ve vzhledu motivu (praní max na 40°C).

DTG tiskárny vs tonerový tisk


Pokud srovnáme digitální tonerový tisk např. s DTG přímým inkoustovým potiskem textilu, zjistíme, že výsledky tisku jsou velmi podobné, jen do DTG tiskárny, která disponuje bílým inkoustem, musíme investovat 3x až 5x více než do tiskárny PixPrinter White Multi. Navíc tonerová tiskárna je zcela bezúdržbová a nedochází k zasychání tiskové hlavy a není potřeba žádná nákladná pravidelná údržba. Náklady na celoplošný plnobarevný potisk A4 jsou u tonerového tisku rovněž nižší - především u tisku na tmavé podklady - cca 30Kč/A4 na světlé podklady, cca 60Kč/A4 při tisku na tmavé a černé podklady. Pokud u DTG tisku započteme

náklady na emulzi/předúpravu textilu, samotný inkoust a vedlejší náklady na údržbu tiskárny, finální náklady jsou typicky okolo 100Kč/A4 na tmavé podklady.


Tiskárny PixPrinter White Multi, tonery a příslušenství zakoupíte pohodlně

v e-shopu POLYPRINT STORE.


 


752 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page